Metsäsäännöt – tulostettavat kortit ja kirje

Tänä vuonna Suomen luonnon päivää vietetään 27.8. Ja mikä olisikaan parempi tapa juhlia upeaa luontoamme, kuin metsäretket!

Metsässä voi leikkiä, tutkia ja tehdä tehtäviä. Välillä metsässä voi liikkua villisti, välillä rauhoittua ja rentoutua hetki aloillaan…

Aina metsässä liikkuessa olisi kuitenkin tärkeää muistaa muutama asia; Olemme metsässä aina eläinten kodissa vierailulla ja meidän tulee luontoa ja eläinten rauhaa suojella. Muistetaan siis muutama sääntö ja ohje, kun liikumme luonnossa.

Tästä alta löytyy tulostettavana tiedostona valmiit metsäsääntö -kortit. Ne voi tulostaa vaikka eteisen seinälle muistuttamaan säännöistä ennen retkellä lähtöä tai laminoida mukaan retkireppuun. Sääntöjen nopea kertaus ei olisi hullumpaa vaikka jokaisen metsäretken aluksi.

Vakakopan materiaaleissa seikkailevat Kaarna Keiju sekä Puro Peikko, jota asustelevat metsässä. Kaarna ja Puro halusivat lähettää lapsille kirjeen ja terveiset metsästä. Alta löytyy siis myös Kaarnan ja Puron kirje lapsille, jonka avulla metsän säännöt ja ohjeet on hyvä käydä yhdessä läpi.

 

Tulosta Metsäsääntö -kortit tästä >>> Metsäsäännöt -kortit

Tulosta Kaarnan ja Puron kirje lapsille tästä >>> Metsäsäännöt -kirje

 

Hauskoja metsäretkiä!

 

Psst… kurkkaa myös erilaisia siirtymärunoja metsään täältä >>>