Joulukalenterikirjoja

Vinkkejä uusista joulukalenterikirjoista

Täksikin jouluksi on ilmestynyt uusia joulukalenterikirjoja, eli kirjoja jotka on suunniteltu luettavaksi luku päivässä -periaatteella. Tässä niistä esittelyssä muutama. Ja vaikka kirjojen rakenne on 24-osainen, niin eihän mikään estä lukemasta tarinoita nopeammalla tahdilla.

Anna Krogerus; Tontun apulainen. Kirja kertoo pajatontun ja ekaluokkalaisen Nupun hyvistä teoista, joilla levitetään joulumieltä kylään ja perheeseen. Tarina on sopiva sekoitus taikaa ja todellisuutta. Ja erityismaininta siitä, että lahjat ja lahjatoiveet eivät ole tämän tarinan keskiössä. Kirja on kertomus hyvien tekojen voimasta. Vakakoppa suosittelee tätä kirjaa isosti.

Sirkka Knuutila; Rosmariini ja joulutoiveiden arvoitus. Tämä taitaa olla jo neljäs Rosmariini-tontusta kertova kirja. Jos olet tykästynyt edellisiin kirjoihin, niin pidät varmasti tästäkin. Vaikka kirja on itsenäinen teos, hahmot saavat enemmän syvyyttä lukemalla aiemmat kirjat ensin. Joulutoiveiden arvoitus -kirja keskittyy joululahjatoiveisiin ja niiden toteutumiseen, mutta tuo kivalla tavalla esille hahmojen moniulotteisuutta kiltti vai tuhma -akselilla.

Sirpa Sironen-Hänninen; Sormenpäissä joulu – Piirrä tonttuiloa iholle. Osin runomuotoisten parin rivin tarinoiden rinnalla kulkevat kosketusohjeet, jotka ohjaavat piirtämään runoa ja tarinaa lapsen selkään. Kiva lisä on `Tartu tarinaan` keskusteluvinkit, joita osasta kappaleita löytyy.

Joulukalenterikirjoja