tonttujumppa

Tonttujen taukojumppa

Tonttujen taukojumppa

Onko tonttuja näkynyt täällä päin? Lähdetään yhdessä etsimään minne tontut ovatkaan piiloutuneet ja mitä piiloissaan puuhaavat. Tontut liikkuvat hämärässä, joten sinnepä mekin siis suuntaamme. Vähennetään valoja sisällä tai mennään metsään taikka pihalle jumppaamaan tonttujen taukojumppaa. Tonttujen puuhien selvittämiseksi tarvitset mukaan taskulampun, led-kynttilän tai jonkun muun valonlähteen.

Voit itse säädellä jännittävyyden määrää erilaisin toteutuksin. Jos hämärässä tai pimeässä jumppaaminen tuntuu jännälle, voi tonttujen taukojumppaa jumpata ihan hyvin vaikka kaikki valot päällä. Leikkaa ja liimaa tuolloin jumppaavat tontut kuusenpallojen päälle näkyviin. Tai leikkaa jumppaliikkeet ja ohjeet korteiksi ja käytä jumppakorttien tavoin.

Jos taas pieni salaperäisyys tuntuu ihan hyvälle vaihtoehdolle, liimaa tontut pallojen taakse (tulostuspuoli palloa vasten) ja laminoi. Vähennä valaistusta ja ripusta kuusenpallot esimerkiksi ulos puihin. Ota pallo käteen ja valaise sitä alaviistosta taskulampulla, niin tonttu näyttää miten liike tehdään. Voit lisätä liikkeen ohjeen pallon alle tai laittaa sen erikseen näkyville pallon viereen.

Oheisesta linkistä pääset tulostamaan Vakakopan tonttujen taukojumpan. Eikun jumppaamaan tonttujen matkassa ja vetreyttämään kroppa joulua varten!

Tulosta tonttujen taukojumppa tästä >>>

P.S. Yhdistä tonttujen taukojumppa Vakakopan joulupolun rasteihin (joulupolku >>>) ja rakenna sopiva kokonaisuus vaikka toiminnalliseksi joulujuhlaksi ulkona.

 

Psst… jos kaipaat joulukuulle lisää kivaa jouluista puuhaa, kurkaa joulukalenterimme, jotka voi hyödyntää myös toimintatuokioina!

>> Hyvien tekojen joulukalenteri

>> Mistä löytyy joulu? -tarinakalenteri

 

 

Tonttujumppa ja sen kuvitus: Vakakoppa