mustikkapaistos trangialla

Kesä maistuu makealle! – Mustikkapaistos trangialla

Näin elokuussa nautimme Suomen luonnosta ja ihanista luonnonmarjoista.

Tiesitkö muuten, että Suomessa kasvaa 37 luonnonvaraista syötävää marjaa? Sellaisen metsäretken, jossa pysähdytään poimimaan mustikoita suoraan suuhun tulisi kuulua kaikkien kesään. Entäpä jos juhlistettaisiinkin 6.8. vietettävää valtakunnallista mustikkapiirakkapäivää valmistamalla tällä kertaa mustikoista jo metsässä mustikkakaurapaistosta trangialla tai muulla retkikeittimellä.

Mukaan tarvitaan retkikeitin, margariinia tai voita sekä valmiiksi pussiin mitattu kaurahiutale-sokeriseos. Koska kyseessä on herkku, pienikin maistiainen riittää. Vaikka vain lusikallinen jokaiselle suoraan paistoastiasta annosteltuna.

Vakakopan omalla metsäretkellä trangian pannuun syntyi sopiva määrä paistosta kun mukaan otettiin 100 grammaa margariinia ja desistä sokeria, kahdesta desistä kaurahiutaleita ja ripauksesta kardemummaa tehty sekoitus. Pannulla sulatetun rasvan joukkoon sekoitetaan hiutale-sokeriseos. Paistellaan hetki ja lisätään lopuksi marjoja reilusti, tai juuri sen verran kuin poimijat ovat keränneet. Kypsytellään vielä hetki ja sitten nautitaan. Voi miten hyvälle ruoka maistuukaan metsäisessä ympäristössä, raikkaassa ulkoilmassa.

Tärkeä osa ruokakasvatusta on ruokaan, ruoan alkuperään ja reitteihin tutustuminen sekä tekemiseen osallistuminen. Mitä enemmän lapsi saa osallistua ruokien tekemiseen, sitä enemmän hän yleensä innostuu. Ihan kaikenlainen ruuan kasvattaminen, poimiminen ja valmistaminen lisää ruokailoa. Satokauden tuotteiden ja makujen esille nostaminen on paitsi ruokakasvatusta, myös ympäristökasvatusta parhaimmillaan. Ja maukkaimmillaan!!

mustikkapaistos trangialla

#vakakoppa #ruokakasvatus #kausimaut #kesäpedagogiikka #ruokailo #mustikkapiirakkapäivä #tutkinjatoiminympäristössäni