Kanapolkka

Kuvatuki Kanapolkka -lauluun

Kuvatuki Kanapolkka -lauluun

Pot pot potpotellen pääsiäistä päin

Pääsiäiseen kuuluvat erottamattomasti erilaiset kanat. Meillä Vakakopassa aloitellaan pääsiäisen viettoa laulamalla posket päristen Hannele Huovin ja Soili Perkiön iki-ihanaa Kanapolkkaa. Samalla tulee hauskasti ja huomaamatta jumpattua suun, kielen ja kasvojen lihaksia. Punaisesta kanasta laulaessa posket pullistuvat, sinisen kanan sipistessä kieli ja huulet tekevät yhteistyötä ja ruskean kanan kohdalla ärrät päästetään pärisemään. Samalla tulee kerrattua hieman värejäkin.

Keksikää yhdessä lisää kanaääniä. Jos punainen kana potpottaa, miltä sitten voisi kuulostaa beige kana, botbottaako se? Entä miten ääntelee musta kana? Tunnistatko vaikka silmät kiinni minkä värinen kana milloinkin on äänessä?

Laulua on helppo rytmittää myös yhdistämällä kulloiseenkin kanaan sopivaa liikettä. Entäpä jos levittää kanakuvat ympäri tilaa ja open tekemästä äänestä tai näyttämästä väristä edetään oikean kanan luo sovittua liikettä tehden. Kanapolkka löytyy Karvakorvan laulupurkki -cd:ltä sekä yle areenasta tai youtubesta.

Laulun kuvatueksi teimme kanakuvat, jotka ovat tulostettavissa alla olevasta linkistä.

Tulosta tästä kuvatuki Kanapolkka -lauluun >>>