Vuodenaikarunot

Vuodenajat tutuiksi -lorukortit – 14€

Vuodenajat tutuiksi -lorukortit – 14€

Vakakopan vuodenajat tutuiksi -lorukortit ovat ilmestyneet. Kokonaisuudessa on jokaista vuodenaikaa kohti seitsemän lorukorttia, joissa kuvin ja loruin tehdään tutuksi kyseiseen vuodenaikaan liittyviä asioita. Yhteensä vuodenaikalorukortteja on siis 28 kpl. Vuodenaikalorujen tavoitteena on oppia vuodenajoista ja edistää lasten luontotietoisuutta. Samalla vahvistetaan tietämystä juhlapyhistä ja vuodenaikoihin liittyvästä kulttuuriperinnöstämme.

”Kuka saa, kuka saa lorupussiin kurkistaa?”

Runot ja lorut on oleellinen osa lukemisen ja kirjallisuuden maailmaa. Riimit ja rytmi ovat pienille kuulijoille tärkeitä. Perinteinen lorupussi onkin loistava tapa tukea kielellistä kehitystä. Lorupussi toimii hyvin myös siirtymätilanteiden apuna tai rauhoittumisen tukena. Lorut ovat erottamaton osa suomalaista kansanperinnettä. Riimitettyjen lorujen avulla oppiminen on hauskaa. Lorupussiin kurkistettaessa voidaan samalla jännätä minkä vuodenajan loru pussista nousee, tunnistanko vuodenajan jo kuvasta, entä lorusta.

Vakakopan vuodenaikalorujen kuvitus on sen verran herkullinen, ettei lorukortteja välttämättä kannata säilöä lorupussin uumenissa, vaan laittaa kulloisenkin vuodenajan kortit näkyville tai kuvittaa vuosikalenteria lorukorttien avulla.

Vuodenajat tutuiksi -lorukortit ovat nyt ostettavissa pdf-tiedostona. Kortit voi ostaa tästä alta suoraan pankki- tai luottokortilla jolloin kortit sekä kuitti tilauksesta saapuvat sähköpostiisi välittömästi. Myös MobilePay maksu onnistuu – mikäli maksaisit mielummin tällä maksutavalla, ota meihin yhteyttä Instagramissa @vakakoppa tai sähköpostilla info@vakakoppa.fi.

Osta Vuodenajat tutuiksi -lorukortit tästä >>>

 

Vuodenaikarunot

 

Esimerkkirunoja:

Entä jos lunta ei talvella saadakaan?

Vaan jäätynyt vesi peittää mustan maan.

Voi talvi myös aika harmaa olla,

jos mittarin lukemana on koko ajan nolla.

Talvi nappaa maisemasta värejä pois,

vähän kuin mustavalkokuvassa kulkea vois.

 

Mistä on lomapäivät tehty?

mustikoista suurista,

sinisistä huulista,

lempeistä kesätuulista,

ilosta ja duurista.

 

Minne linnut matkustaa?

Miten pitkälle ne lentää uskaltaa?

Ja jos päivä kerran lyhenee?

Niin minne se aika silloin menee?

Minne kesän lämpö katoaa?

Varastoiko sen äiti maa?

 

Lorukorttien lorut sekä kuvitus: Teija Lento ja Enni Ahlfors