Metsän eläimet valmistautuvat talveen – Syksyinen satuhierontatuokio

Se, että ihan jo pelkkä oleskelu metsässä kohentaa sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä, on nykyään jo laajasti tunnistettu ja tiedostettu fakta. Metsässä askeleet lisääntyvät ihan huomaamatta ja keho saa monipuolista liikettä. Samalla mieli rauhoittuu, keho rentoutuu, hengitys tasaantuu, stressi vähenee ja keskittyminen paranee. Jo lyhytkin metsäkäynti riittää saamaan aikaan vaikutuksia. 

Mitäpä jos seuraavalla kerralla yhdistettäisiin metsäretken yhteyteen toinen samoja vaikutuksia aikaansaava asia, nimittäin satuhieronta. Metsässä satuhieronta saa uusia ulottuvuuksia, kun siihen yhdistyy erilaisia aistikokemuksia; miltä maa tuoksuu ihan läheltä haisteltuna, miltä metsänpohja kehon alla tuntuu, mitä näkyy silmiesi edessä ja minkälaiset luonnon äänet sekoittuvat tarinan taustalle.

Mukavan makuu- tai istumapaikan valintaan kannattaa vain käyttää aikaa hetki enemmän, jotta käpy vatsan alla tai keppi poskea varten ei liikaa häiritse.  Metsässäkin on satuhierontaan aina kysyttävä lupa. Satuhieronnan voi aina myös kuunnella ilman kosketusta.

Metsän syksy satuhierontatarinassa luonto ja eläimet valmistautuvat tulevaan talveen. On aika levätä ja kerätä uusia voimia tulevaa kevättä ja uutta kasvua varten.

Tulosta Metsän eläimet valmistautuvat talveen –syksyinen satuhieronta tästä >>>>