Yhdessä kevättä kohti – Riimitelty kevätseurantamateriaali

Yhdessä kevättä kohti – Riimitelty kevätseurantamateriaali

Lähdetään yhdessä seuraamaan kevään merkkejä ja etenemistä. Mitä kaikkea luonnossa oikein tapahtuukaan keväällä, mitä kasveja, kukkia ja eläimiä voit luonnossa liikkuessasi nähdä merkkinä kevään etenemisestä ja mitä keväällä luonnossa liikkuessaan on hyvä tietää ja huomioida.

22-kohtainen riimitelty kevätseurantamme sopii riimi riimiltä rakentuvaksi kevätkuvaksi. Pohjaksi tarvitaan vain seinälle `tyhjä` maisema, jonne kuvia lisätään tekstiä seuraten. Kaikki kevätseurannan lorujen kuvat löytyvät tulostettavasta materiaalista.

Jos haluat, voit hyödyntää materiaalia kertomalla ja rakentamalla kevätseurannan kerralla yhdessä lasten kanssa. Tuolloin lisättävät kuvaelementit voi ennen tarinaa jakaa lasten kesken. Tällöin lapset pääsevät harjaannuttamaan tarkkaavaista kuuntelua eli “milloin tulee minun vuoroni lisätä kuva kuvapohjalle”. Sitä mukaa, kun aikuinen rauhassa lukee riimillisiä lauseita, lapset käyvät lisäämässä oman kuvansa tarinaan. Kuvat kannattaa nimetä ensin yhdessä, jotta lapsen energia ei mene sen miettimiseen, että onkohan kädessäni oleva kuva leskenlehti vai sittenkin voikukka.

Materiaali sopii yhtä lailla myös kalenterimuotoisesti käytettäväksi. Varsinkin pienempien lasten kanssa toimittaessa materiaali kannattaa jaksottaa useammalle kerralle, jolloin kevätseurantatauluun lisätään päivittäin esimerkiksi 1-3 kuvaelementtiä. Samalla pohditaan yhdessä joko nämä kevään merkit ovat meillä nähtävissä.

Huom! Kevätseurannan 22 riimiä eivät etene täysin kronologisesti kevään edistymisen tahdissa.

Tulosta 22-osainen kevään merkit -kevätseuranta sekä kuvitus tästä >>>>

 

Kevätseuranta Kevätseuranta

 

Kevätseuranta sekä kuvitus: Enni Ahlfors ja Teija Lento