runopolku

Loru, loikka ja lukumäärä -runopolku

Mennään metsään! Tehdään jo matkasta mukava leikki. Lorutellaan, loikitaan ja lasketaan yhdessä ja hupsista vaan, ollaankin jo perillä. Tai kuljetaan metsässä pieni yhteinen matka polkua pitkin.

Vakakoppa tarjoaa käytettäväksenne seitsemän rastin runopolun, jossa numerot vilisevät ja laskemista sekä numeromerkkejä tehdään tutuksi toiminnallisesti. Voit käyttää loruja siirtymänä, irrallisena rastipolkuna tai liittää lorut osaksi laajempaa matikkakokonaisuutta tai metsämatikkapajaa. Lorupolku sisältää 7 runollista tehtävää ja kattaa lukualueen 1-6 ja bonuksena nollan eli maalin.

 

Tulosta rastit tästä >>>>

 

Ohjeita rasteille:

Rasti nro 5: Liitä mukaan qr-linkki rauhalliseen lyhyeen musiikkiin, joka on mieluusti ryhmälle entuudestaan tuttu rauhoittumislaulu; esimerkiksi hyvin hiljaa, minä näin kun kettu tai höllää pöllö höllää. Musiikin kuuntelun jälkeen keskustelkaa mitä hyvää näit ympärilläsi, mitä kaunista näit, kiinnittyikö huomiosi johonkin, oliko helppoa vai vaikeaa keskittyä katselemaan ympärilleen, maltoitko pysähtyä katsomaan jotain tiettyä kohtaa tai asiaa?

Rasti nro 4: Leikkipysäkki. Valitse pisteelle toinen leikeistä; joko maa on laavaa tai (erityisesti jos tilaa on vähän ja ryhmä on hyvä pitää lähellä) kapteeni käskee -leikki. Jos intoa ja virtaa ryhmässä riittää, leikkikää molemmat leikit. Seuraavalle pisteelle voi siirtyä vaikka Paljonko kello on, Herra Susi -leikkiä leikkimällä.

Rasti nro 3: Ota mukaan pala yksiväristä kangasta tms, minkä päällä löydetyt asiat voidaan lajitella ja laskea. Voitte myös lajittelun ja laskemisen jälkeen tehdä poimituista asioista yhdessä maataidetta, esimerkiksi numeroita tai suuren yhteisen sydämen jätettäväksi muidenkin polulla kulkijoiden iloksi ja ihmeteltäväksi. Rastilta eteenpäin lähtiessä laskekaa kuinkahan monta rastia mahtaa olla vielä edessäpäin, kun nyt on käyty jo rasteilla 6, 5, 4 ja 3.

Rasti nro 2: Pohtikaa tai saduttakaa, missä kaikkialla pupuystävykset ovat tänään kulkeneet ja mitä he ovat siellä nähneet ja kokeneet?

Rasti nro 0 eli maali: Liitä mukaan qr-koodi ryhmäsi vauhdikkaaseen lempparilauluun tai kahteen; mieluusti sellaiseen mihin voi yhdistää liikettä mukaan tai jonka sanat osaatte ja voitte laulaa luikauttaa oikein kuuluvalla äänellä (Ehdotuksena Jumppalaulu, Siinan taikaradion viisi sammakkoa tai pomppufiilis).