Syysbongaus

Syksyn merkit – syysbongaus

Ainakin me Vakakopassa rakastamme pimeneviä iltoja, villasukat jalassa tepastelua ja luonnon upeita ruskan värejä. Syyskuu on nyt startannut ja kesä on virallisesti jätetty taakse. Sehän tarkoittaa siis, että nyt voi hyvällä omatunnolla vähän hyggeillä sohvan nurkassa kirjoja lueskellen ja syksyn merkkejä bongaten.

Tästä alta löytyy Vakakopan kuvittama syysbongaus, jonka avulla syksyn merkkejä on hauska yhdessä bongailla.

Muutama vinkki, miten syysbongausta voi hyödyntää:

  • Napatkaa syysbongaus mukaan ulkoiluun tai retkelle ja katsokaa kuinka monta syksyn merkkiä onnistutte bongaamaan retken aikana.
  • Bongauksen voi suorittaa myös haaste -tyyppisesti; leikatkaa ruudukko palasiksi ja laittakaa ne vaikka lorupussiin. Yhteisen tuokion tai sopivan hetken tullen nostakaa pussista sen päivän/viikon bongauskohde – onnistutteko bongaamaan sen päivän/viikon aikana?
  • Syysbongaus voisi toimia myös vaikka päiväkodin ja kodin yhdistävänä haasteena. Esimerkiksi eteisen seinällä bongatut syksyn merkit näkyvät kivasti vanhemmille. Kotona perheet voivat sitten bongata syksyn merkkejä kodin retkimaastoista ja kotikulmilta. Näitä voidaan sitten lapsen kanssa vertailla ja seurata.

Tulosta syysbongaus tästä >>> Vakakopan syysbongaus